Jij wilt net als ik fit ouder worden?

Wéét waar je aan begint

Het is te zwaar, te stram, te slap en uit evenwicht. Zo hoor ik niet te zijn, is mijn gedachte. Waar is de Theo gebleven die in zijn jeugd super sportief was? De jongen die 4-5 dagen in de week op de atletiekbaan rende en sprong. Ik ken hem nog vaag, maar weet nog wel hoe gelukkig hij toen was met zijn atletisch lijf en prestaties.

En nu mis ik dat gevoel meer dan ooit dus gooi ik het roer om. Ik ben Theo Basstein (1957) en wil me weer sportief voelen en ergens voor gaan. Zoals vroeger. Twee meter hoogspringen of 7 meter ver gaat niet meer lukken maar een fitter lijf stelt me wel in staat om nog heel veel en lang activiteiten te doen zonder noemenswaardige beperkingen.

Veel, heel veel. Ik vind het leven namelijk heel leuk en wil nog veel meemaken en doen. Ik moet er niet aan denken dat ik geen stadswandelingen meer kan maken of een duinovergang kan nemen. Of een mooie toertocht kan fietsen van pak ‘m beet 100 km of meer. Kamperen in Italië, in een boot het water op, m’n tuin onderhouden en het huis schilderen. Of lekker naar een concert gaan (wanneer komt Billy Joel nou eens naar Nederland). Dat verliezen, ik moet er niet aan denken. Jij toch ook niet?

En wat heb jij te verliezen?

Misschien nog wel meer dan ik en dus is het aan jou om in actie te komen. Ik kan je daarbij helpen met tips, adviezen en (product)aanbevelingen. Als je regelmatig terugkomt op mijn website leer je hoe ook jij snel fit kunt worden. Je weet dan heel goed waar je aan begint en waar je mee bezig bent.

Er zijn krankzinnig veel websites, coaches en boeken die je graag helpen hoe je fit en gezond kunt worden. Ze vertellen je allemaal de waarheid, alleen de invalshoek wil nog wel eens verschillen. Ik hou ervan om het simpel te houden en behapbaar. Je moet immers wel elke dag gewoon door met je leven.

 

Wat ik een beetje mis is de wijsheid van een ervaringsdeskundige. Er zijn (online) veel initiatieven die gerund worden door jonge enthousiaste lifestyle coaches. Het aantal coaches van onze leeftijd is schaars, die horen kennelijk met pensioen te gaan en het vooral rustig aan te doen. Pfff…
In mijn zoektocht hoe je het beste fit ouder kunt worden, lees en leer ik veel. Daarnaast probeer ik ook dingen uit om erachter te komen wat wel en wat niet werkt voor mij (en jou). Klakkeloos alles voor waarheid aannemen doe ik niet. Twijfel is goed, want wie niet meer twijfelt, stopt met nadenken. Het leidt tot een visie waar ik nog steeds achter sta.

Wat doe ik nog meer voor de kost?

Ik heb zelf een allround reclamebureau. Met mijn bedrijf Teamenzo ontwerp, schrijf en realiseer online en offline communicatiemiddelen. Ik snap de wereld van communicatie en die kennis gebruik ik voor dit initiatief. Mijn vrouw is eveneens zelfstandig aan het ondernemen als sales coach met haar bedrijf FairySales. In huis hebben wij een royaal gezamenlijk kantoor dat van alle gemakken is voorzien

Privé

Ik ben getrouwd met Marije. We hebben vier kinderen (allemaal het huis uit), kleinkinderen, een hond, een poes en een paard. We wonen mooi in Best. Ik houd van sport, kunst, muziek, film, vakantie en lekker eten. Wie eigenlijk niet?