bergwandeling-50-plusser

SnelFit50Plus geeft je weer kracht en energie

...je moet het alleen willen. Dus, als jij nog heel lang zin hebt in het leven en wilt genieten van je partner, kinderen, kleinkinderen en alles wat je dierbaar is, dan zal deze website je daarbij kunnen helpen. Het mooie van dit initiatief is dat je ook nog eens snel resultaat behaalt met alle informatie en producten.

Confronterend

Snelfit50Plus.nl zegt graag waar het op staat en dat is soms best confronterend. Het is toch te gek voor woorden dat bijna 60% van alle Nederlanders van boven de 50 kampt met een matig of ernstig overgewicht. En overgewicht leidt tot passiviteit, ziekte, stijgende ziektekosten en klagen over-van-alles-en-nog-wat.

We worden gemakzuchtiger

We roepen dat we handjes tekortkomen in “de zorg” maar eigenlijk is dat onzin: er zijn gewoon te veel zieken. Zonder dat we het in de gaten hebben, worden we steeds gemakzuchtiger wat leidt tot gezondheidsklachten. In principe is alles wat ons leven comfortabel maakt al uitgevonden. We zijn alleen nog maar bezig om producten uit te vinden die ons leven nog comfortabeler (lees: gemakkelijker) te maken. En comfortabel is geen synoniem voor gezond of beter.

toppunt-van-gemakzucht
“Het gemak dient de mens” is een gezegde dat eigenlijk niet meer kan. Van “gemak” worden we uiteindelijk lui, dik, ziek en dus niet fit oud. Regel niet alles vanuit je gemakkelijke sta-op-stoel, maar sta gewoon op en loop naar de gordijnen om ze open of dicht te doen in plaats van dit met een afstandsbediening te regelen. Kenneth Cooper (van de Coopertest) zegt het juist: We stoppen niet met bewegen omdat we oud worden, we worden oud omdat we stoppen met bewegen.
meet-zelf-je-gezondheid

Naast verzet tegen “het onnodig gemak” besteed Snelfit50Plus.nl aandacht aan het meten van de dingen, want meten = weten. In dit welvarende land is meer geld beschikbaar om te repareren dan om te voorkomen. Als jij wilt meten en weten of je als vijftigplusser nog in een gezond lichaam leeft, moet je daar zelf mee aan de slag.

Zonder medische indicatie zal een arts of zorgverzekeraar je niet ter wille zijn. Okay, je kunt van alles aanvullend verzekeren maar dat betekent automatisch dat je zelf voor de kosten opdraait. Snelfit50Plus.nl wijst je de weg hoe je het beste kunt voorkomen dat je jezelf trakteert op een gezondheidskwaal die je misschien had kunnen voorkomen.

Heb weer het lef om iets nieuws te leren 

Wanneer heb jij voor het laatst iets voor het eerst gedaan? Kun je je dat nog herinneren? Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren en te proberen. Sterker nog, het verrijkt je leven en je traint er je brein of je lichaam mee. Zo was ik was de zestig al gepasseerd toen ik leerde om WordPress websites te maken. En misschien wil jij nog een taal leren, of tangodansen of vioolspelen, of …. Je hebt alleen misschien weer een beetje lef nodig want iets nieuws leren is niet altijd gemakkelijk.

Op SnelFit50Plus is aandacht voor nieuwe dingen leren die je leven verrijken en je brein en lijf fit houden.

ervaringsdeskundige-theo-basstein

Ik ben een ervaringsdeskundige, net als jij. Ik heb de leeftijd en weet daarom wat het is om ouder en oud te worden en toch fit te blijven. Mijn ervaringen deel ik op deze website als het relevant is. Je hoort en leest dus niet de wijsheid van een 35-jarige deskundige die nog moet “rijpen” maar van iemand die zelf geconfronteerd wordt met beperkingen die inherent zijn aan ouderdomsproces. Ik ben sportief en nog steeds fit en gezond. Dat heb ik onder andere te danken aan mijn levensstijl en aan het feit dat ik veel meet.